lördag 15 augusti 2009

Utmaning 227 - 15 augusti Skriv om att protestera

Företaget skulle avvecklas som det så vackert hette. Men personalen då? Där pratades det inte öppet om avveckling och "uppsägning" var ett fult ord som inte fick nämnas. All personal skulle i stället få nya möjligheter till utveckling.

Lina, som varit arbetsledare för en kundtjänstgrupp, fick tid inbokat hos en coach för enskilt samtal. Där skulle hon rita in hela sitt liv på en kurva och sedan fokusera på de positiva sidorna. Vad ville hon göra i livet? Men vilket liv, undrade hon. Hennes uppgifter hade varit så spännande och inspirerande men nu fanns de inte kvar längre. Alla på företaget var chockade över det snabba avslutet så jobbsökandet gick trögt.

Tiden gick och det fanns inga arbetsuppgifter. Personalchefen, som knappt hade lärt känna personerna på företaget, var mer frånvarande än på sitt rum. Till slut fick Lina nog och bokade tid hos chefen för ett samtal. När hon kom till hans rum fanns även personalchefen där. Lina protesterade mot den handlingsförlamning som hon tyckte rådde på arbetsplatsen och föreslog att man åtminstone skulle kunna erbjuda hjälp till i andra delar av koncernen.

"Skulle du kunna tänka dig att ta hand om det?" Chefens ord fick henne att kasta en blick på personalchefen, det var ju hennes ansvar. Nicken hon fick bekräftade hennes misstankar att personalchefen hade givit upp det jobb hon inte var lämpad för. Lina lyckades ordna sysselsättning för alla under den övergångsperiod som krävdes innan alla hade lyckats finna nya vägar i sina arbetsliv.

4 kommentarer:

  1. En bra historia som visar att den lilla människan ibland kan få chansen

    SvaraRadera
  2. Det kan löna sig att protestera...det visar denna text. Vi borde protestera lite mer i detta land, ta lärdom av fransmännen t ex.

    SvaraRadera
  3. Riktig samhällsbeskrivning hur det kan vara för den enskilda människan

    SvaraRadera
  4. En äkta nutidssaga.Den lilla utsatta människan som trottsar/protesterar, orättvisa, motstånd, den mesiga "styvsystern" en lyckad insats och så levde dom lyckliga i alla sina dagar. ;-)

    SvaraRadera