fredag 12 juni 2009

Utmaning 163 - 12 juni Skriv om att bli övertygad.

Hon hade redan bestämt sig för att aldrig mer följa med föräldrarna ut till sommarstugan. Det fanns inget att göra på ön och dessutom skulle Han vara där som vanligt.
Förra midsommarafton hade de "blivit ihop". Det hade varit underbart att se ljuset återvända när de suttit tätt tillsammans på den solvarma klippan vid badberget. Han hade haft en egen stuga vid en liten glänta en bit in i skogen. Hennes föräldrar tyckte inte om att hon tillbringade så mycket tid med honom men det struntade hon i. Eftersom det inte fanns så många andra ungdomar på ön fick de vara ifred i sin lilla oas. Han spelade gitarr och sjöng för henne i eldskenet från den öppna spisen. Det var inte bara värmen från brasan som fick henne att glöda. Hans blickar fick henne att känna sig vacker. Hans smeksamma händer fick hennes hud att vibrera. De ord han viskade i hennes öra bekräftade hennes önskan att de skulle vara ett par för evigt. Hon var övertygad om att han skulle bli en bra make och far för deras framtida barn.
Men den sista veckan på sommarlovet hade hennes kusin kommit på besök. Hon var två år äldre och hade långt, mörkt hår. Första morgonen hade de gått ner till badplatsen. Han var redan där. Hon såg hur hans mörka ögon studerade kusinen alltför länge. Resten av veckan kunde de inte träffas och hon åkte besviken tillbaka till stan med sina föräldrar och kusinen.

1 kommentar:

  1. Vad sorgligt. Men så är ju kärleken emellanåt en sorglek mer än en kär lek.
    Fint och målande skrivet.

    SvaraRadera