torsdag 26 november 2009

Utmaning 330 - 26 november Skriv om att ha en svag karaktär

Det kan verka enkelt att bara flyta med och inte visa sin rätta karaktär. Man kan framstå som vänlig och omtänksam när man ständigt vänder kappan efter vinden. Har man en svag karaktär faller man gärna in i ett undfallande mönster men en dag kommer monstret fram.

När den svage har levt ett långt liv kommer alla brutna löften fram. Löften som givits för att "vara snäll" och inte visa den egna viljan. Nu blir man i stället betraktad som opålitlig.

Har man alltid tackat ja till sju sorters kakor på kafferepen börjar plötsligt kroppen svälla och konditionen blir sämre och sämre.

Umgås man i kretsar där alkohol är vardagsmat faller man lätt för frestelsen om karaktären är svag. Då blir man lättare utsatt för andra människors påverkan eller åverkan och kan inte bestämma över sitt liv.

Man kan även sätta på sig en mask av svag karaktär för att styra sin omgivning. När man blir upptäckt kallas man psykopat eller bara tjuvkärring.

Ingen blir lycklig.

4 kommentarer:

  1. Det gäller att bryta mönstret. Den falska masken är ingen idé. För då blir man som du säger, upptäckt, vilket kan leda till fler frestelser man inte kan motstå.

    SvaraRadera
  2. JAg vet inte varför, men jag blev andtagen av din text. Sann, otäckt sann. Finns inget annat att säga! Cissi

    SvaraRadera
  3. En svag karaktär kommer av en dålig självkänsla

    SvaraRadera
  4. ... eller av att vi så innerligt vill bli omtyckta. Kan vara den enkla anledningen till att vi vänder kappan efter vinden.

    SvaraRadera