tisdag 7 juli 2009

Utmaning 188 - 7 juli Skriv om att ha ett stöttande nätverk

En tidig morgon i skogen skimrar det vackra spindelnätet. Nattens arbete ligger som små spetsnäsdukar över ljungen. Daggen fångar upp de blyga solglimtarna. Näten är klara att fånga in dagens måltid.

Det glåmiga pojkansiktet färgas av nätets blåa sken i natten. Han är fångad av ett spel konstruerat som en labyrint. Förtvivlan kramar hans unga hjärta. Han måste klara det. Timmarna går och snart är gryningen redan där. När familjen vaknar får han mod att stänga av datorn. Vid frukostbordet berättar han äntligen om sina nätter. Hur han har fastnat i ett beroende av den virtuella världen. Det känns skönt att ha en familj som inte fördömmer utan finns där när han själv är mogen nog att söka hjälp.

En kvinna i övre medelåldern blev plötsligt änka. Nyss var de två med gemensamma minnen. Första tiden blev hon överöst av tecken på omtanke; blommor, brev och samtal. Sedan fick hon tid till eftertanke i ensamhet. Vissa vänner hade de delat och det kändes svårt för henne att umgås med dem när hon bara var halv.
Men hon hade också sin egen vänkrets som växt med god näring under åren. Där fanns fortfarande de som delade hennes intressen. Vissa kunde hon tala med om allvarliga ting. Andra inspirerade till aktiviteter. Tack vare sitt eget engagemang och intresse för andra människor fanns alltid någon som hon kunde vända sig till, både i glädje och sorg.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte de är långsökta. Du skriver om tre olika typer av nätverk. Spindelns fysiska arbetsredskap, pojkens familj som osynligt skyddar honom, kvinnans aktiva engagemang.

    SvaraRadera
  2. gillade de här beskrivningarna den äldre kvinnan betydde något för mig påminner mig om min mormor

    SvaraRadera