torsdag 28 maj 2009

Utmaning 148 - 28 maj Fem favoritord på C

Catrin slår sig ner på sitt favoritcafé i Centralstationens stora hall med en stor caffelatte och croissant. Där passerar en tjusig dam på höga klackar som klapprar bestämt på sin väg mot utgången. En ung man studerar hennes framfart med frånvarande blick. Han strosar fram med de långa sladdarna till en CD-spelare inpluggade i båda öronen. "Hola, ciao, cariño" en mörklockig kvinna vinkar och ropar för att fånga hans uppmärksamhet. När hon kommer fram kysser han henne på båda kinderna. Då ramlar den ena hörsnäckan ut och dinglar ner mot golvet. En passerande collie rusar fram och rycker tag i det lockande betet. Från den sladdlösa CD-n strömmar en medryckande cumbia ut och får alla att dansa. "Cirkulera, cirkulera", väktarens ord är som en viskning på denna plats full av puls och liv men det är ju ändå i Sverige så snart uppför sig alla civiliserat igen.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder som lockas fram av din berättelse. Jag skulle gärna vilja se folk dansa på centralen:D
    Tack för berömmet, min fantasi är och har alltid varit flödande. Har nog ärvt det från min morfar som kunde berätta historier som trollband publiken.

    SvaraRadera
  2. Vad härligt många C:n. Det passar verkligen in i texten som ger en skön stämning. Tänk om allt kunde vara lite mer så. /Betty

    SvaraRadera